Pomogła: 1 raz Dołączyła: 25 Lis 2008 Skąd: Ratowice
Wysłany: 2010-07-13, 19:13
Tutaj dokładniej może wypowiedzieć się pomysłodawca, ale owszem była mowa o projekcie remontu organów we wrocławskim kościele Dominikanów . Mnie jest trudno ocenić na ile ten pomysł ma realne szanse realizacji
_________________ M.Ż.:)
Paweł88 Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Gru 2006 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-07-13, 22:52
Tam nie było ostatnio remontu?
Thomas Cochereau Pomógł: 9 razy Dołączył: 27 Paź 2005 Skąd: Brassel, EU
Wysłany: 2010-07-13, 23:23
Proponuję nie poruszać w sposób skonkretyzowany tego tematu na tym forum. Dziękuję.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 25 Lis 2008 Skąd: Ratowice
Wysłany: 2010-07-14, 23:47
Zgoda. Nadmienię tylko, że to było raczej w żartobliwym tonie. Wielu forumowiczów z tego co wiem myśli po nocach jakby tu ''podrasować'' te czy tamte organy. Ja z moją wiedzą mogę niestety myśleć tylko o remoncie otoczki wizualnej naszego Ratowickiego Szlaga;-)
Wysłany: 2010-07-27, 12:11
Tomasz Kmita, przejrzałem zdjęcia, panorama niezła by ci wyszła! Ba może konkurencyjna do panoramy racławickiej
_________________ "Piękna muzyka jest uniwersalnym językiem, który mówi bezpośrednio z serca do serca, poza murami i poza granicami narodów." Pius XII.
"W Kościele lud jednym sercem pięknie i harmonijnie wyraża w śpiewie wspólną radość. Nic tak skutecznie nie broni wiary jak śpiew sakralny." Św. Ambroży
Jak tam teraz wygląda sprawa z msza o 16:30 w katedrze? Będę od jutra we Wroclawiu i chciałbym się wybrać w niedzielę na tą mszę może w końcu mi się uda...
Zafascynowany twórczością improwizatorską Oliviera Latry, prof. Gembalskiego, Norberta Blachy i innych.
Na avatarze: Rieger opus 2760 z gliwickiej katedry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum